-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
PEKTYNA JABŁKOWO - CYTRUSOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni |
Cena przesyłki | 12.99 |
Dostępność | Duża dostępność 146 szt. |
Waga | 0.04 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907709950856 |
Masz pytania? |
SKŁADNIKI
pektyna
jabłkowo-cytrusowa amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana z pulpy jabłkowej oraz
skórek owoców cytrusowych. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości
żelujące, przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek
żelujący do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych,
a także nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do
napojów mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Porcja 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg
cukru.
Do gotujących się owoców dodać 1 szklankę cukru wymieszanego z 30 g
pektyny. Gotować 3-5 minut. Dosypać resztę cukru i gotować do rozpuszczenia.
Dodać 1 łyżeczkę kwasku cytrynowego rozpuszczonego w małej ilości gorącej wody.
Dokładnie wymieszać, gorący dżem rozlać do słoików i pasteryzować przez 20
minut.
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten,
orzechy, soję, seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |