-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
PEKTYNA JABŁKOWA DO DŻEMÓW 30 g - BATOM (PRODUKT SEZONOWY)
Wysyłka w ciągu | 1-3 dni | ||||||||||||
Cena przesyłki |
12.99
|
||||||||||||
Dostępność | Duża dostępność 490 szt. | ||||||||||||
Waga | 0.04 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 5907709956308 |
Masz pytania? |
- Opis
- Parametry
- Opinie i oceny (0)
SKŁADNIKI
pektyna
amidowana 100%
OPIS
pektyna otrzymywana
z pulpy jabłkowej. W kwaśnym środowisku, pektyna wykazuje właściwości żelujące,
przyczyniając się do zagęszczania cieczy. Pektyna to wspaniały środek żelujący
do domowych dżemów owocowych, marmolad i galaretek, soków owocowych, a także
nadzień stosowanych w słodkich deserach. Może być również stosowana do napojów
mlecznych, napojów owocowych oraz ketchupów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do
owoców gotowanych z dodatkiem pektyny dodajemy cukier gdy owoce są
całkowicie miękkie. 30 g pektyny na 2 kg owoców i 1 kg cukru.
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzechy, soję,
seler i sezam.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
BEZ CUKRU (w składnikach) | BEZ CUKRU (w składnikach) |